TAULA DE PREUS DE LA FUSTA – 25 anys

25 ANYS DE LA TAULA DE PREUS
DE LA FUSTA DE LA LLOTJA DE VIC

Sessió tancada.

La primera Taula de preus de la Fusta es va constituir l’any 1992 a iniciativa de l’aleshores regidor d’Agricultura, Ramaderia, Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, Sr. Josep Maria Vila d’Abadal i Serra, el qual també era membre del Consorci Forestal de Catalunya, tot aprofitant l’existència de la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic. L’objecte i funció de la Taula era i és la de donar un preu de referència, que no obliga, per cada fusta o classificació de la mateixa, amb la finalitat que els diversos components de l’oferta i la demanda en tinguin una informació que els serveixi per negociar. Per tant, la importància de determinar un preu és la de marcar una tendència o evolució de l’oferta i demanda per cada tipus de fusta.

Els preus que determina la Taula també tenen la virtut de ser un instrument per poder fer valoracions o taxacions de boscos per part d’entitats financeres o d’altres tipus de necessitats. Es celebren dues sessionsordinàries de la Taula a l’any, a la primavera i a la tardor, ja que es tracta d’un producte que no ofereix les variacions contínues dels preus que tenen altres matèries primeres.

Durant aquests anys ha variat la composició dels seus membres. La marxa de l’economia marca unes prioritats i obliga a reestructuracions constants. Noves comunicacions, normatives, fronteres econòmiques i altres factors determinen els canvis. S’ha d’esmentar que el nostre país ha augmentat de manera considerable la massa forestal, motiu pel qual s’imposa una bona gestió i aprofitament d’un recurs tant noble i pràctic com la fusta. La fusta constructiva és una oportunitat per crear un nou concepte de construcció que comportaria nous llocs de treball i un equilibri dels nostres boscos amb l’aprofitament d’una riquesa que la tenim aquí mateix.

Els membres que van participar en la primera Taula de preus de la Fusta, que va tenir lloc a la Casa Consistorial de la Ciutat de Vic, el dia 18 de desembre de 1992, a les 18:00 h., van ser: Sr. Josep Pla i Rodes, Sr. Lluís Reixac i Ollé, Sr. Joan Bruc i Fusté, Sr. Carles Torres i Romero, Sr. Pere Prat i Prat, Sr. Josep Taberner i Batlle, Sr. Martí Magret i Sala, Sr. Cebrià Canut i Batlles, Sr. Miquel Coromines i Viñes, Sr. Josep Barniol i Llimós, Sr. Josep Puigpelat i Pallarès, Sr. Miquel Serra i Rovira, Sr. Xavier Calderó i Saderra. Va presidir la Taula el Sr. Josep Maria Vila d’Abadal i Serra, i va actuar com a Secretari el Sr. Jaume Parareda i Franch.

Actualment, la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic institució gestionada per la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona opera, entre d’altres sectors,  la Taula Nacional de la Fusta.

L’objectiu de qualsevol llotja és reunir de forma periòdica, agents i operadors relacionats amb el sector per ajudar a facilitar les operacions mercantils de contractació en règim de lliure concurrència d’oferta i de demanda, fixant els preus orientatius de les cotitzacions.

Un cop acabada la sessió, tots els assistents convoquen una reunió per tal d’elaborar una reflexió estratègica del sector.

Activitat Tancada.

Imagen2

Organitza:

llotja vis

 

 

 

_________________________________________________________


  • Details
  • Gallery
  • More

Promou i organitza

Patrocina

Col·labora