Carregant Esdeveniments

Els torns artesans de fusta

Carrer la Pau, 14,
25 Octubre, 2020 @ 10:00 am - 1:00 pm
GRATUÏT
  • This esdeveniment has passed.

Amb motiu de la Setmana de la Fusta, el MUSEU de la TORNERIA organitza una jornada amb 3 sessions de torneria. En aquesta jornada, tres torners artesans faran una demostració de les seves habilitats dins i fora del Museu de la Torneria: Josep Colom, Jordi Pladevall i Joan Casasses faran servir diferents tipus de torn (clàssic, a la voleia i portàtil). Veurem una mostra de producte artesà.

Aquestes demostracions es faran al Museu de la Torneria de Torelló i per garantir les mesures de seguretat i higiene es farà en tres franges horàries del matí diferents:

– De 10 a 11 h.
– D’11 a 12 h.
– De 12 a 13 h.

L’activitat és gratuïta, requereix inscripció enviant un correu a info@museudelatorneria.cat indicant la franja horària en la qual voleu assistir quan facis la teva reserva. Les inscripcions es tanquen el pròxim 22 d’octubre de 2020.

Si tens dubtes o vols demanar més informació pots escriure un e-mail o trucar-nos al 938 596 476

JOSEP COLOM

Fill de torner, va aprendre l’ofici treballant al taller familiar. Des dels catorze anys torneja artesanalment la fusta. Té una petita empresa de torneria i es dedica a produir petites sèries  de peces per encàrrec. Ha realitzat moltes restauracions o rèpliques de peces històriques i peces singulars com, per exemple, les girafes del Museu de la Torneria; la més gran de les quals fa dos metres d’alçada i té un cos de quaranta centímetres de diàmetre. Generalment fa demostracions de tornejat “a pols” per al Museu.

Josep Colom

 

 

 

 

 

 

JORDI PLADEVALL

Jove torner artesà. Net i fill de torners artesans. Els darrers anys s’ha dedicat a aprendre l’ofici de torner i a tornejar artesanalment al taller de l’avi. L’any 2019 es va vincular al Museu de la Torneria per tal de fer un tastet de curs de tornejat artesà. L’èxit d’aquella jornada l’ha portat a muntar una petita escola de torneria al taller del seu avi i ja està en funcionament.

Jordi Pladevall

 

 

 

 

 

 

 

JOAN CASASSES

El seu avi va muntar una torneria l’any 1944 a Taradell. L’empresa passà al seu pare i, després , a ell. Es va especialitzar en la fabricació d’escales de caragol i els passamans corbats. La vocació de torner li va transmetre el seu avi. Un cop jubilat, en Joan Casasses s’ha tret el títol de mestre artesà (2018) i, actualment, es dedica a ensenyar a tornejar en diferents escoles de la comarca i sovint el trobem en fires artesanes arreu del país.

Joan Casasses

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Us esperem!

ORGANITZADOR

Detalls

Data: 25 Octubre, 2020
Horari: 10:00 am - 1:00 pm
Cost: GRATUÏT
Categoria Esdeveniment:Actes tècnics

Recinte

Venue Name: MUSEU TORNERIA TORELLÓ
Address: Carrer la Pau, 14,
Torelló,Barcelona08570

+ Google Map
Phone: +34938596476

Organitzador

Organizer Name: Museu de la Tornería
Phone: 639431185
Email: